Kolem ČR za jeden a půl dne vlaky ČD


Cestou vlakem počátkem tohoto roku mě pohledem na mapu tratí v ČR napadl jeden bláznivý nápad. Zkusit za co nejkratší dobu objet republiku vlakem dokola po hlavních tratích za co nejkratší čas.

V praxi by to mělo vypadat tak, že ke spojení využiji jen vlaky ČD s pokusem dosáhnout i nějaké dobré ceny využitím nějaké slevové akce dopravce.

Stanicí výchozí a zároveň cílovou bude Česká Lípa. Trasa bude tedy ve směru Česká Lípa - Liberec - Hradec Králové - Pardubice - Ostrava - Břeclav - Brno - České Budějovice - Plzeň . Cheb - Karlovy Vary - Ústí nad Labem - Česká Lípa.

Podle předběžného "nástřelu" by cesta měla být zvládnutelná za jeden a půl dne,. V podstatě by čas mohl být asi i kratší, ale v Ostravě je dlouhý čas na přestup mezi vlaky na ˇBřeclav a ten bych využil k nabrání sil na další den. 
Podle kilometráže tratí bych měl projet vzdálenost 1424 km za méně než 20 hodin čisté jízdy. Jelikož je potřeba i počítat s přestupy tak celkový čas této trasy je v rozmezí 30 - 32 hodin, podle toho jak se stihne odjezd z Brna. Co se ceny týče tak pokud by se kupovaly jednotlivé jízdenky bez místenek, byla by 1645,- korun měny české. S využitím dvou celodenní jízdenky od ČD - celodenní lupen pro cestování vlaky 2 třídy od půlnoci do půlnoci to vychází na 1158,-

Celodenní jízdenka nabízí

  • cestování vlakem po celé republice nebo zvoleném kraji
  • bez omezení počtu najetých kilometrů
  • neomezený počet jízd a použitých vlaků
  • nastoupíte a vystoupíte kdykoliv
  • přenosná jízdenka (mimo jízdenky zakoupené v e-shopu)
  • platí celý den až do půlnoci
  • jízdenka pro jednoho cestujícího na všechny naše vlaky ve 2. třídě



Plánovaná trasa cesty vlaky ČD kolem ČR -  varianta ?na rychlost?.

Komentáře