EX120 - Valašským Expresem na trase Hranice na Moravě - Kolín

Když kolejnicí praštěný jedinec někam cestuje vlakem, zpravidla se zajímá o vše, co ze svého zájmového oboru potká a pozorované dění se navíc snaží zachytit formou obrázků statických nebo pohyblivých. 

Z tohoto  důvodu si nemůžu odpustit nefotit všechny "tahouny", díky kterým mohu splnit můj bláznivý nápad. 

Toto je mašina na řady 361, její maximální rychlost by měla být údajně 160 km/hod. Zatím to tak nevypadá. Stojíme někde v poli mezi Hranicemi a Olomoucí. Ale interiér je od předchozích výrazně lepší. Na záchodě je i teplá voda a vypadá to tady celkem uklizené. Vagon ve kterém strávíme 2,5 hodiny do Kolína je klimatizovaný, chodí tady obsluha s nějakým jídlem, takže by to mělo být v pohodě.


A opět aktuální trasa....
20:15 - v Olomouci nastoupili nějací chlápci, kterým alkohol nebyl cizí. Svým "humorem" docela obtěžovali okolí, podařilo se jim i na podlahu rozlít pivo. Naštěstí průvodčí byla rázná osoba a dovolila nám změnit místa. Kromě většího soukromí bylo i více místa. 
Vlak jede místy i 140 km/hodinu,ale už máme malé zpoždění.

Ve vagónu je funkční internet,tak si cestu krátíme sledováním televize a poslechem hudby. A jak se na lino patří, likvidujeme potravinové zásoby :)

V Pardubicích už máme malé zpoždění, které je nakonec v cíli desetiminutové. Naštěstí na přestup je dost času. Obchody na nádraží už mají bohužel zavřeno, a tak si kupujeme v automatu akorát kávu a limonádu.

Katka se se mnou loučí a pokračuje směrem na Nymburk. Já čekám na vlak zpátky do Bohumína. Ten má nahlášené stejně tak jako předchozí spoj 10 minutové zpoždění.


Komentáře