Víkendová cesta přes Polsko - popis trasy a lístky.

Tato víkendová cesta je tak trochu experiment. Vlastně ona každá cesta je experiment :) Tato se nese v duchu využít vlak, který je zvláštní v tom, že jeho trasa vede přes napříč Polskem v délce 880 km. Jeho další zvláštnost popisuji na konci článku.

Výchozím bodem je opět Česká Lípa, Rychlíkem R1389 PLOUČNICE do Liberce, odsud osobním vlakem Od 2666 do polské stanice Sklářská Poruba. Zde začíná trasa vlaku IC61190 KARKONOSZE do stanice Bialystok.

S využitím slevy IN25 vychází lístek z Lípy do Harrachova 109.,- korun hlavy české.. kdybych byl reagoval dříve, tak se dá nakoupit lístek s názvem "včasný lístek Evropa" za 130 KČ.. ten jsem nestihl využít,tak uvidím jak budu smlouvat ve vlaku z Harrachova do S.P.

Na cestu přes Polsko vyuziji víkendový lístek pro cestování po Polsku vlaky IC a PKP. Ten vychází na neuvěřitelných 111 PLN v první třídě. Pokud se člověk spokojí s druhou třídou, vystačí si z 89 PLN. Lístek umožní cestovat v vlaky IC a TLK po celém území Polska a to od pátku šesté hodiny večerní do pondělí šesté hodiny ranní. Takže skvělá cenová nabídka. Za normálních podmínek by vyšel jen jeden směr že Sklářské Poruby do stanice Bialystok 140 PLN.  Lístek se dá bohužel u nás zakoupit jen prostřednictvím internetu po předchozí krátké registraci. Lístek po nákupu přijde do e-mailu, uvedeného v registraci.  Je potřeba ho vytisknout a mít po celou dobu cesty u sebe. Takže vezu pro jistotu dva :).

A v čem že je ten vlak přes Polsko zvláštní ? Jede 2x za den. Přes den a přes noc. Ano jeden neveze sebou lůžka nebo lehátka. Takže je to " na sedátka ". Proto ta první třída,která se zdá býti komfortnější. Širší a lépe polstrované sedačky, více místa, internet... V soupravě je i jídelní vůz, tak strava zajištěna. Jedná se o elektrickou soupravu DART. Co že něco jako u nás jezdící vlaky SHARk. 

Čeká mě tedy bezmála 15 hodin celkem ve třech vlacích. Kdy ten hlavní jede 12 hodin :)



Komentáře